Storytelling

Fra skoleåret 2021-22 tilbyder vi linjefaget Storytelling.

Den gode historie findes overalt – fra den velvalgte anekdote der styrker båndene mellem mennesker, til den ambitiøse storfilm der lever videre i vores fantasi i årevis. Fortællinger kan have mange forskellige udtryk, men de har også meget til fælles, og på linjefaget kommer du til at lære om de ingredienser der gør en fortælling god, og om de værktøjer du kan bruge til selv at skabe gode fortællinger.

Du får mulighed for at forsøge dig med forskellige medier, genrer og udtryk. Du behøver ikke i forvejen at brænde for en udtryksform – vi hjælper dig til at finde frem til det du synes er spændende at arbejde med.

Vi arbejder med noveller, digte, manuskripter og romaner for at lære om hvordan man skriver personer, stemninger, verdener og medrivende historier frem. Vi optager podcasts, arrangerer storywalks og arbejder med mundtlighed for at lære om hvordan man med sin stemme og velvalgte effekter kan give fortællinger liv. Vi laver kortfilm og tegneserier for at lære om hvordan billeder både med og uden ord kan bruges til at skabe andre typer af fortællinger. Vi lærer også om hvordan det vi har lært kan bruges i reklamer og journalistik.

Linjefagsundervisningen kommer til at veksle mellem oplæg, øvelser og mulighed for at arbejde med dine egne projekter. Vi tager også på ekskursioner til fortællearrangementer hvor vi kan møde andre forfattere og fortællere.

Formålet med linjefagene er at give dig mulighed for at fordybe dig i – og udvikle – dine interesser, i selskab med andre. Du får tid, rum og vejledning til fordybelse, og til at åbne øjnene for andres interesser og livets muligheder. 
Alle linjefag har mindst 2 undervisere tilknyttet timerne. Det giver dig mulighed for at arbejde med forskellige emner inden for faget.